Ministrul Justiției, înainte de examinarea moțiunii simple de cenzură: Noiembrie este luna neagră pentru Șor, Plahotniuc și Andronachi
Full Article 2 minutes read

Ministrul Justiției, înainte de examinarea moțiunii simple de cenzură: Noiembrie este luna neagră pentru Șor, Plahotniuc și Andronachi

Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a comentat moțiunea simplă de cenzură depusă de socialiști și comuniști asupra politicilor instituției pe care o conduce. 

Socialiștii spun, în moțiunea simplă, că luna noiembrie 2022 ar fi o lună neagră în istoria Moldovei. Da, într-adevăr, luna noiembrie 2022 este o lună neagră pentru Șor. (…)  Da, într-adevăr, luna noiembrie 2022 este o lună neagră pentru Plahotniuc. Deoarece în luna noiembrie 2022 s-a decis că acesta poate fi trimis în judecată în dosarul fraudei bancare. Da, într-adevăr, luna noiembrie 2022 este o lună neagră pentru Andronachi. Deoarece în luna noiembrie 2022 acesta a ajuns în țară, este în arest preventiv, iar unul dintre dosarele penale în care este vizat va fi trimis curând în judecată”, a comentat Litvinenco.

Ministrul Justiției a subliniat că Șor, Plahotniuc și Andronachi nu reprezintă țara.

Republica Moldova are cetățenii săi, care își doresc ca în țară să triumfe dreptatea. Dar, dreptatea înseamnă că cei care au comis ilegalități să fie sancționați, așa cum prevede legea. Chiar dacă îi cheamă Șor, Plahotniuc sau Andronachi, pentru care luna noiembrie 2022 într-adevăr a fost o lună neagră”, a argumentat acesta.

Litvinenco a subliniat că, pentru a reuși, reforma justiției are nevoie de trei lucruri de bază: „În primul rând, de încrederea cetățenilor ca justiția să poată fi înfăptuită. Or, fără acest lucru orice reformă eșuează și hoții investesc major în subminarea încrederii cetățenilor față de oamenii din justiție. În al doilea rând, ea are nevoie de rezultate, pentru ca această încredere să existe. Și în al treilea rând, are nevoie de oameni, care să muncească pentru oameni, ca aceste rezultate să fie posibile. Avem încrederea exprimată la alegeri, începem să avem rezultate și avem oameni care pot să implementeze ceea ce ne-am propus”.

Amintim că plenul parlamentului urmează să dezbată moțiunea simplă de cenzură depusă de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor față de politicile Ministerului Justiției. Comuniștii și socialiștii susțin că Sergiu Litvinenco ar trebui să demisioneze.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: