Ministrul Sănătății: 62 de persoane infectate cu COVID-19 sunt în stare gravă
Full Article 2 minutes read

Ministrul Sănătății: 62 de persoane infectate cu COVID-19 sunt în stare gravă

Dintre pacienții din Republica Moldova internați cu COVID19 – 62 sunt în stare gravă. Informația a fost prezentată de către ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing matinal din 3 aprilie. Alte 221 de persoane sunt în stare de gravitate medie, iar 158 în stare satisfăcătoare. 

Din totalul de cazuri înregistrate, 80 sunt de import și 425 sunt cu transmitere locală.

Cele mai multe cazuri de îmbolnăviri sunt în Chișinău (199), Soroca (71) și Ștefan Vodă (57), după care urmează regiunea transnistreană (32 de cazuri de îmbolnăviri).

Ministrul Sănătății a anunțat că Spitalul din Soroca va continua să funcționeze, sub monitorizarea Minsiterului Sănătății, în timp ce în Spitalul Raional din Ștefan Vodă a fost instituit regim de carantină.

„Toți pacienții cu COVID-19 au fost tranferați la Chișinău”, a precizat Viorica Dumbrăveanu.

Amintim că până acum, în Republica Moldova au fost înregistrate 505 cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19. Dintre persoanele infectate, 26 s-au vindecat, iar 6 au decedat. În prezent, cel puțin 112 persoane sunt suspecte și așteaptă rezultatele analizelor.

La nivel mondial, numărul de persoane infectate a depășit pragul de 1 milion. Totodată, au fost înregistrate peste 53 de mii de decese și mai mult de 213 mii de însănătoșiri.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: