Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a demonstrat, în direct, că este vaccinată anti-Covid (FOTO)
Full Article 2 minutes read

Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a demonstrat, în direct, că este vaccinată anti-Covid (FOTO)

Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a demonstrat că este vaccinată împotriva coronavirusului. În cadrul ediției din 4 noiembrie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, oficialul a afișat certificatul digital de imunizare.

„Îl am în telefon, ca să îl pot prezenta dacă mi-l solicită cineva. Ar fi straniu să fiu medic și să nu fiu vaccinată”, a spus Ala Nemerenco.

Ministrul Sănătății a precizat că, din câte cunoaște, toți membrii cabinetului de miniștri sunt imunizați împotriva coronavirusului: „Mi se pare că absolut toți miniștrii. Din câte cunosc, toți sunt vaccinați”.

În ceea ce privește Ministerul Sănătății, din totalul numărului de angajați, doar trei persoane nu sunt imunizate.

„La noi, la Minister, sunt pare-mi-se trei persoane, care au contraindicații și, apropo, au suportat Covid, care nu sunt vaccinate. Fiindcă am făcut o listă și am întrebat toți lucrătorii”, a declarat Nemerenco.

Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a demonstrat, în direct, că este vaccinată anti-Covid (FOTO)

captură foto/TV8

Amintim că, potrivit unei inițiative recente, angajații din sistemul medical, care nu sunt vaccinați împotriva coronavirusului, sunt privați de indemnizația de 16 mii de lei, în cazul în care se infectează cu COVID-19. Legea mai prevede că, în caz de deces al lucrătorului medical nevaccinat, moștenitorul va fi privat de plata unică în mărime de 100 de mii de lei. Mai mult, pentru a beneficia de bani, și beneficiarul trebuie să fie imunizat.

Pe 2 martie, în țara noastră a demarat campania de imunizare împotriva COVID-19, iar lucrătorii medicali au constituit grupul țintă prioritar pentru vaccinare. În curând, ar urma să demareze campania de re-vaccinare cu cea de-a treia doză. Ministerul Sănătăţii a aprobat imunizarea, cu doza booster, a persoanelor care au făcut rapelul cu cel puţin jumătate de an în urmă.

Deputatul PAS Adrian Belîi, care a condus până să intre în politică secția de terapie intensivă a spitalului de urgență din Chișinău, a declarat în cadrul unui interviu că rata de vaccinare în rândul medicilor din Moldova constituie 97-98%.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: