Ministrul Victor Parlicov își cere scuze și numește „confuzie publică” că Alex Cozer ar face parte din Consiliul Termoelectrica 
Full Article 2 minutes read

Ministrul Victor Parlicov își cere scuze și numește „confuzie publică” că Alex Cozer ar face parte din Consiliul Termoelectrica 

În ajun, secretarul de stat al Ministerului Energiei Constantin Borosan anunța că jurnalistului Alexandru Cozer i s-a propus funcția de membru al Consiliului Termoelectrica. Cozer a precizat pentru NM că a refuzat oferta, ulterior a înregistrat un video în care declara că din cauza comunicării „dezastruoase” a Ministerului Energiei în presă au apărut informații false precum că ar face deja parte din Consiliul Termoelectrica. Ministrul Energiei Victor Parlicov a venit cu o reacție, cerându-și scuze pentru „confuzia publică”. 

Pe o rețea de socializare, Parlicov a scris că a venit cu inițiativa de a include în consiliile întreprinderilor din sectorul energetic reprezentanți ai societății civile și unii jurnaliști, care au manifestat interes permanent pentru evoluțiile din sector.

„Mi se pare un gest de deschidere și transparentizare a activității acestor întreprinderi, care să aducă societății informații verificate de personalități credibile și integre”, a menționat el.

Totodată, ministrul și-a cerut scuze pentru „confuzia publică”.

„Regret că, din cauza unei deficiențe de comunicare pe intern, a apărut o confuzie publică şi îmi cer scuze pentru aceasta. Totuşi, reiterez că rămânem convinși că participarea reprezentanților societății civile în consiliile întreprinderilor din sectorul energetic va aduce mai multă transparență și încredere că deciziile pe care le luăm sunt în beneficiul consumatorilor și a societății”, a conchis Parlicov.

***

Pe 14 aprilie, secretarul de stat al Ministerului Energiei Constantin Borosan a anunțat că jurnalistului Alexandru Cozer i s-a propus funcția de membru al Consiliului Termoelectrica.

Contactat de NM, Cozer a precizat că a refuzat oferta, invocând conflict de interese. Totuși, el a ținut să adauge că propunerea de a face parte din Consiliu i-a fost făcută de ministrul Energiei Victor Parlicov.

Ulterior, Alexandru Cozer a înregistrat un videoclip în care a comentat situația. Acesta a declarat că din cauza comunicării „dezastruoase” a Ministerului Energiei în presă au apărut informații false, precum că ar face deja parte din Consiliul Termoelectrica.

„Îi transmit domnului Borosan, îi transmit și domnului Parlicov cât mai rapid să facă rectificările de rigoare, să dezmintă această mizerie cu care au ieșit în public și să-și ceară inclusiv scuze, pentru că deja toată presa titrează că eu aș fi membru în nu știu ce Consiliu la Termoelectrica”, a spus acesta.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: