Minora din Anenii Noi a fost găsită vie și nevătămată. Anterior anunțase că a fost sechestrată
Full Article 2 minutes read

Minora din Anenii Noi a fost găsită vie și nevătămată. Anterior anunțase că a fost sechestrată

Minora de 13 ani, căutată de familie și oamenii legii, a fost găsită vie și nevătămată în municipiul Chișinău. Potrivit polițiștilor, există presupunerea că aceasta ar fi înscenat situația de răpire și a abandonat benevol domiciliul. Tânăra urmează a fi audiată de polițiști pentru a stabili toate circumstanțele.

În adresa mamei minorei a parvenit un apel de la fiica ei, care, disperată a declarat că a fost sechestrată și este supusă agresiunilor cu caracter sexual, iar în convorbire cu o persoană cunoscută a relatat că este ținută într-o încăpere auxiliară, fapt pentru care a fost pornită o cauză penală.

Reieșind din situația de risc sporit constatată, au fost dispuse un șir de acțiuni de urmărire penală și de investigații speciale, în rezultatul cărora minora a fost localizată într-o localitate din raionul Ialoveni.

În timpul deplasării forțelor de ordine spre locația stabilită, au parvenit noi informații operative, precum că minora s-a deplasat în municipiul Chișinău, fiind însoțită de persoane de aceeași vârstă. Astfel, deja apăruse unele presupuneri că minora înscenează situația de răpire și că a abandonat benevol domiciliul.

În urma acțiunilor întreprinse de polițiști minora a fost găsită în mun. Chișinău, ulterior a fost însoțită pentru a i se acorda asistența necesară.

Minora urmează a fi audiată de polițiști pentru a stabili dacă nu a fost abuzată și motivul abandonării domiciliului.

Amintim că, în data de 13 februarie, polițiștii au anunțat că sunt în căutarea unei minore de 13 ani din satul Roșcani, raionul Anenii Noi. Potrivit oamenilor legii, tânăra ar fi plecat la magazin ieri, 12 februarie, și nu a mai revenit acasă. Imediat a fost declanșat planul special de căutare a copilului, fiind mobilizate mai multe forțe din cadrul subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: