Minora trans, care a fost supusă violenței și bullyingului de către colegi, s-a sinucis
Full Article 2 minutes read

Minora trans, care a fost supusă violenței și bullyingului de către colegi, s-a sinucis

Adolescenta trans, care a fost supusă bullyingului și violenței din partea colegilor, s-a sinucis. Informația a fost confirmată de către Angelica Frolov,  membră GENDERDOC-M și moderatoare TV, care a precizat că aceasta a recurs la gestul disperat pe 11 aprilie.

În aproape două luni de când am cunoscut-o și a început să vină la noi, a început să zâmbească, să-și facă prieteni. Dar, cu părere de rău, nu ne-a dat suficient timp să o putem convinge că această viață merită să o trăiești și cu siguranță va putea fi fericită și iubită. Noi nu știm care a fost acea ultimă picătură, ne doare inima pentru mama ei care se zbătea să o ajute să treacă prin această perioadă complicată. Te vom ține minte, dragă F”, a scris Angelica Frolov pe Facebook.

Amintim că, pe 21 februarie, GENDERDOC-M  a anunțat că o adolescentă de 16 ani din Moldova a fost bătută și umilită de către colegii de liceu, pe motiv că este *transsexuală. După cele întâmplate, mama acesteia a decis să o retragă de la școală, iar în prezent aceasta și-a întrerupt studiile. Inspectoratul General al Poliției anunțat atunci că s-a autosesizat și va investiga cazul.

*O persoană transsexuală femeie sau bărbat este nefericită pentru că aceasta se naște cu sentimentul că aparține celuilat sex și își dorește să funcționeze ca membru al sexului opus. De asemenea, transsexualul are sentimentul că s-a născut într-un alt corp, că natura a greșit. Spre deosebire de transgenderi, persoanele transsexuale se caracterizează prin dorința să își facă schimbare de sex. (definiție preluată de pe redacția.ro)


Important! În cazul în care detaliile expuse în material vă neliniștesc, aveți nevoie de ajutor și susținere - adresați-vă specialiștilor de la „Linia Verde Prevenire Suicid”. Chat-ul anonim pe www.pentruviata.md este diponibil LIVE între orele 20.00-22.00 în zilele de luni și joi. În restul zilelor, puteți expedia un mesaj la adresa de e-mail [email protected]. Mai multe detalii la nr de tel 060806623


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: