Minus un post TV în Moldova. Urmează să fie exclus din grila de emisie
Full Article 1 minutes read

Minus un post TV în Moldova. Urmează să fie exclus din grila de emisie

Consiliul Audiovizualului (CA) i-a obligat pe operatorii de televiziune cu plată să excludă postul de televiziune „M-MULT”. Excluderea postului din grilă s-a decis pe 22 iulie curent.

Consiliul a interzis distribuirea postului pentru lipsa licenței de emisie. Președinta CA Liliana Vițu a menționat că hotărârea intră în vigoare din ziua adoptării.

Anterior, CA a solicitat autorității de reglementare în domeniul audiovizualului din Regatul Spaniei să comunice dacă compania „Premiera TV” SL deține actul permisiv pentru serviciul media audiovizual de televiziune „M-MULT”, așa cum a invocat compania în scrisorile adresate Consiliului.

Pe 12 iulie, Comisia Națională a Pieței și Concurenței a comunicat că un astfel de furnizor nu este stabilit în Spania.

Astfel, s-a constatat că „M-MULT” nu este un post de televiziune străin.

CA a menționat că sunt relevante prevederile din Codul serviciilor media audiovizuale. Potrivit acestora, se sancționează cu amendă de la 15000 de lei la 20000 de lei furnizorii de servicii media și distribuitorii de servicii media care au comis următoarele încălcări: a) transmisiunea/retransmisiunea serviciilor media audiovizuale fără licență de emisie sau autorizație de retransmisiune”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: