Minut de reculegere la Parlament. Socialistul Bolea: „Războaie au fost, sunt din păcate, și o să fie”
Full Article 3 minutes read

Minut de reculegere la Parlament. Socialistul Bolea: „Războaie au fost, sunt din păcate, și o să fie”

Socialiștii și comuniștii din Parlament au fost întrebați din nou despre cine se face vinovat de războiul din Ucraina. „Întrebăm deja de jumătate de an și nu primim un răspuns”, a spus Radu Marian. În replică, socialistul Vasile Bolea a menționat că „războaie au fost, sunt din păcate, și o să fie. Războiul este, conform unor specialiști, o continuare a politicii”. 

În cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian i-a întrebat pe parlamentarii fracțiunii Blocului Comuniștilor și socialiștilor „cine este agresorul din Ucraina”.

„Vreau încă o dată să-i întreb: ce este în Ucraina? Este război? Și cine este agresorul? Să ne spună direct și deschis, că întrebăm deja de jumătate de an și nu primim un răspuns”, a menționat parlamentarul.

La rândul ei, comunista Diana Caraman i-a acuzat pe deputații PAS că fac „show”.

Deputatul socialist Eduard Smirnov a spus că „da, războiul este un lucru ticălos, oricare război”.

„Războiul din 1992 din Moldova a fost un lucru ticălos. Războiul care 8 ani la rând, autoritățile din Ucraina l-au condus în două din localitățile sale tot este un război ticălos. Noi mereu spunem și vom spune că acest război nu se va termina cu victoria unei țări. (…) Noi întotdeauna am spus că trebuie să respectăm ce spune Constituția, dar Constituția spune că noi suntem un stat neutru și trebuie să ne ținem de asta”, a precizat Smirnov.

Prin urmare, parlamentarul PAS Lilian Carp l-a întrebat pe Smirnov „cine primul a împușcat polițiștii noștri în 1992”. „Cine a început? Cine a anexat Crimeea? Cine a făcut fel de fel de republici?”, a adăugat el.

Socialistul Vasile Bolea a ținut să menționeze că „războaie au fost, sunt din păcate, și din păcate o să fie”.

„Războiul este, conform unor specialiști, o continuare a politicii. Orice război trebuie să fie condamnat, cum condamnăm distrugerea Iugoslaviei în anii 1990, cum a fost distrusă Libia, Siria. (…) Referitor la războiul din Ucraina, el durează de mai mult de 8 ani. În acest război au decedat copii nevinovați, în acest război au fost arși oameni. În acest război, voi ați uitat, au fost uciși doi conaționali de ai noștri de către o dronă din partea Ucrainei. Eu nu-i judec nici pe unii, nici pe alții. O să-i judece istoria”, a spus el.

Prin urmare, socialistul a propus să fie ținut un minut de reculegere. Ulterior, toți parlamentarii s-au ridicat să comemoreze victimele.

Ulterior, deputatul PAS Adrian Băluțel a ținut să precizeze că „tăcerea este o chestie după care multă lume se ascunde, că nu vrea să spună adevărul”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: