(VIDEO) NATO: Rusia nu are destulă forță să atace Moldova, dar încearcă să-i descurajeze parcursul european
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) NATO: Rusia nu are destulă forță să atace Moldova, dar încearcă să-i descurajeze parcursul european

În prezent, Federația Rusă nu are destulă forță să atace Republica Moldova. Este declarația secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană care consideră că Kremlinul înceracă să să descurajeze parcursul pro-occidental al țării, transmite Moldova1.

„Astăzi, Rusia nu are suficiente forțe pentru a trece prin Transnistria și să încercuiască Ucraina din spate – acesta e planul, care încă e acolo, apoi să ia Odesa. Noi nu vedem ca Rusia să aibă forțe să facă acest lucru. Dar ceea ce încearcă ei să facă este să descurajeze vectorul proeuropean al Republicii Moldova. Ei încearcă să divizeze populația, care deja este divizată. Rusia nu are nici intenția și nici capacitatea să înceapă un război împotriva NATO, ea are suficiente probleme în Ucraina, iar noi trebuie să ajutăm Ucraina ca să le creăm lor (rușilor –n.n.) cât mai multe probleme. Noi trebuie să fim foarte conștienți și să evităm riscul escaladării”, a declarat oficialul NATO.

În același timp, Mircea Geoană a declarat că Republica Moldova și Georgia nu trebuie să se lase intimidate pentru că retorica rusească vine din slăbiciune, nu din forță.

„Cu cât NATO devine mai puternică în apărarea propriilor teritorii, cu atât e mai descurajator pentru Putin să încerce ceva ce astăzi pare foarte improbabil”, a spus Geoană.

Amintim că președinta țării Maia Sandu a susținut pe 13 februarie un briefing, în care  a anunțat că Rusia planifică acțiuni de destabilizare în țară, cu scopul schimbării puterii politice.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: