Mitropolitul Vladimir, cetățean de onoare al raionului Orhei. Pentru ce merite s-a ales cu cea mai înaltă distincție civică
Full Article 1 minutes read

Mitropolitul Vladimir, cetățean de onoare al raionului Orhei. Pentru ce merite s-a ales cu cea mai înaltă distincție civică

Mitropolitul Întregii Moldove, Vladimir, a fost decorat cu distincția „Cetățean de onoare al raionului Orhei”. O decizie în acest sens a fost luată pe 15 septembrie, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului raional Orhei, la propunerea președintelui raionului Dinu Țurcanu.

Consilierii raionali din Orhei spun că la baza deciziei ar fi stat numeroasele lăcașe de cult și mănăstiri reabilitate de mitropolit de-a lungul celor 33 de ani de când conduce Mitropolia Moldovei.

„În semn de recunoștință și apreciere a meritelor Înaltpreasfinției Sale, cu prilejul recentei aniversări de 70 de ani, Consilierii Raionali au votat cu inimile deschise „Pentru” desemnarea Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove Vladimir drept Cetățean de Onoare al raionului Orhei – cea mai înaltă distincție civică acordată de către Consiliul raional”, se arată în comunicatul emis de Consiliul raional Orhei.

Potrivit sursei citate, procedura de înmânare oficială a titlului va fi organizată „în scurt timp”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: