Mitropolitul Vladimir, profund îngrijorat de evoluția pandemiei. Propune trei zile de post aspru și împărtășanie
Full Article 2 minutes read

Mitropolitul Vladimir, profund îngrijorat de evoluția pandemiei. Propune trei zile de post aspru și împărtășanie

Mitropolia Moldovei se arată „profund îngrijorată” de criza provocată de pandemia de COVID-19. Într-o circulară publicată pe 29 iunie, semnată de Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova, inclusiv de mitropolitul Vladimir, credincioșii sunt îndemnați să țină post aspru timp de trei zile, după care să se împărtășească.

„Suntem profund îngrijorați de situația critică actuală din țara noastră generată de criza pandemică și efectele negative ale ei. Ținând cont de aceste triste realități, în calitate de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe din Moldova binecuvântăm ca în zilele de 2, 3 și 4 iulie să se țină post aspru, petrecând aceste trei zile în rugăciune stăruitoare însoțită de metanii sau închinăciuni”, se arată în dispoziție.

Capul Mitropoliei Moldovei îndeamnă ca după cele trei zile de post aspru, enoriașii să meargă la împărtășanie.

„Să împreunăm exercițiul mai accentuat al postului și al rugăciunii cu pocăința sinceră, urmată de împărtășirea cu Sfintele Taine ale lui Hristos în ziua de duminică. De asemenea, important este ca pe lângă acestea să-i slujim și pe cei de lângă noi, prin manifestarea concretă a purtării de grijă și protejării sănătății acestora”, se mai menționează în circulară.

Printre semnatarii dispoziției este și episcopul Marchel de Bălți și Fălești, care a recunoscut recent că s-a infectat cu noul coronavirus, împreună cu alți 4 preoți.

De asemenea, acesta a spus că lumea „trebuie să înțeleagă cât de periculos este acest virus și trebuie să respecte întocmai regulile și recomandările medicilor”. Asta cu toate că, anterior, episcopul Marchel a îndemnat creștinii să nu accepte să fie vaccinați împotriva noului tip de coronavirus, pe motiv că pandemia ar fi fost inventată pentru vaccinarea forțată prin cipizare.

Amintim că cel puțin doi preoți din R. Moldova au murit, după ce s-au infectat cu noul coronavirus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: