Mnistrul Justiției, reacție despre investigația în care este vizată Natalia Gavrilița: „Niciodată nu s-a băgat și nici nu se va băga în buzunarul statului”
Full Article 2 minutes read

Mnistrul Justiției, reacție despre investigația în care este vizată Natalia Gavrilița: „Niciodată nu s-a băgat și nici nu se va băga în buzunarul statului”

Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a comentat informațiile cu privire la casa în care locuiește premierul Natalia Gavrilița, care ar aparține părinților săi și care nu a fost inclusă în declarația de avere a demnitarului.  Litvinenco a scris, în dimineața de 13 august, pe pagina sa de Facebook, că legea ar fi imperfectă și că esența acesteia este de a stabili dacă averea obținută pe durata exercitării funcției publice corespunde cu venitul obținut în acest răstimp. De asemenea, Litvinenco a dat asigurări că Natalia Gavrilița este o persoană integră.

„Esența declarării averilor demnitarilor – prima lege în acest sens datează încă din 2002 – nu este de a căuta erori sau scăpări prin declarații, inclusiv atunci când legea e scrisă aiurea; de altfel, așa cum e scrisă legea, în ipoteza concretă despre care discutăm, casa părinților nici nu trebuia declarată. Ci de a compara dacă averea obținută în timpul exercitării funcției publice corespunde cu venitul (tot venitul) obținut pe timpul exercitării funcției publice. De a vedea, altfel spus, dacă un demnitar nu s-a îmbogățit peste noapte imediat ce a acces într-o funcție publică, așa cum s-a întâmplat în foarte multe cazuri la noi”, a argumentat Litvinenco.

Ministrul Justiției a menționat că o cunoaște pe Natalia Gavrilița din anul 2015.

„Pot afirma cu certitudine că este un om corect, integru, principial, care niciodată nu s-a băgat și nici nu se va băga în buzunarul statului, respectiv, a cetățenilor. Și asta e cel mai important”, a conchis oficialul.

Amintim că, pe 12 august, ZdG a publicat o investigație, potrivit căreia, premierul Natalia Gavrilița locuiește într-o casă cu două etaje din centrul capitalei, care nu a fost indicată în declarația sa de avere și interese personale.  Purtătorul de cuvânt al premierului a motivat acest lucru prin faptul că respectiva locuință aparține părinților premierului și că în lege nu este indicat clar dacă astfel de bunuri trebuie să fie declarate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: