Moartea misterioasă a celui de-al 5-lea oligarh cu legături cu Gazprom, găsit împușcat în cap, în piscină. Rușii spun că s-a sinucis
Full Article 3 minutes read

Moartea misterioasă a celui de-al 5-lea oligarh cu legături cu Gazprom, găsit împușcat în cap, în piscină. Rușii spun că s-a sinucis

Un alt om de afaceri de top care avea legături puternice cu gigantul energetic Gazprom a fost găsit mort la vila sa. Yuri Voronov a fost descoperit în piscină, împușcat în cap, informează Digi24 cu referire la The Independent.

Yuri Voronov era șeful unei companii de logistică care avea contracte importante cu Gazprom. El a fost găsit mort într-o piscină a vilei sale dintr-o suburbie de lux de lângă Sankt Petersburg.

Se pare că a murit în urma unei împușcături în cap, iar cazul este tratat de anchetatorii ruși ca  o sinucidere.

Voronov a fost fondatorul și CEO-ul companiei de transport și logistică Astra-Shipping, care a lucrat cu Gazprom în Arctica.

Potrivit publicației ruse 47news, un pistol de calibru mare a fost găsit în apropierea piscinei. Cadavrul a fost găsit luni, în jurul orei 14.00.

Soția lui Voronov le-ar fi spus polițiștilor că soțul ei a băut mult în ultima perioadă, din cauza unui conflict cu contractanții și partenerii de afaceri.

Moartea sa este cel puțin a șasea legată de industria rusă de gaze în ultimele luni.

Leonid Șulman, șeful serviciului de transport al Gazprom Invest, a fost găsit mort lângă Leningrad, pe 30 ianuarie 2022. La doar o lună după el, pe 25 februarie, Alexander Tiulakov, director general adjunct la Gazprom, a fost găsit mort în garajul său.

Mikhail Watford, un miliardar rus născut în Ucraina, care nu avea legătură cu Gazprom, dar și-a făcut avere din petrol și gaze, a fost găsit mort în casa sa din Surrey, Anglia, pe 28 februarie. Poliția din Surrey nu a tratat moartea ca fiind suspectă.

Cadavrele fostului vicepreședinte al Gazprombank Vladislav Avaiev, soției și fiicei acestuia au fost găsite la Moscova, pe 18 aprilie.

Igor Volobuev, fost vicepreședinte la Gazprombank, a declarat pentru CNN că nu crede că decesele sunt sinucideri, așa cum sugerase poliția.

„Jobul lui a fost să se ocupe de private banking, asta înseamnă că avea de-a face cu clienți VIP. Era responsabil pentru sume foarte mari de bani. Deci, s-a sinucis? Eu nu cred asta. Cred că știa ceva și că prezenta un fel de risc”, a spus Igor Volobuev.

O zi mai târziu, un manager de top al producătorului de gaze Novatek, care este parțial deținut de Gazprom, Serghei Protosenia a fost găsit mort împreună cu soția și fiica sa în Spania.

Protosenia a fost găsit spânzurat într-un apartament din Lloret de Mar, un oraș de pe litoral din Catalonia, iar soția și fiica lui au murit înjughiate. Moartea lor a fost tratată ca un caz de crimă-sinucidere.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: