Modificări substanțiale în regulamentul Eurovision, după scandalul de anul trecut
Full Article 1 minutes read

Modificări substanțiale în regulamentul Eurovision, după scandalul de anul trecut

Organizatorii concursului muzical Eurovision au anunțat modificări substanțiale în procedura de vot. Noul regulament va fi implementat începând cu anul viitor, informează BBC. Astfel, câștigătorii din semi-finale vor fi determinați de telespectatori și nu de juriul format din profesioniști din showbusiness, cum se întâmpla până acum. La fel, în premieră, vor putea vota și țările ale căror reprezentanți nu participă la competiție.

European Broadcasting Union, organizatorul competiției Eurovision, a anunțat că decizia privind modificarea regulamentului a fost luată după ce au ieșit la suprafață încălcările care au avut loc în cadrul celei mai recente ediții, care s-a desfășurat în orașul italian Torino.

Mai precis, voturile oferite de membrii juriului din numele Azerbaidjanului, Georgiei, Muntenegru, Poloniei, României și San Marino au fost anulate și înlocuite cu nota medie calculată pe baza rezultatelor voturilor din alte țări.

Amintim că învingătorii ediției din 2022 sunt membrii trupei din Ucraina Kalush Orchestra, cu piesa „Stefania”. Pe locul doi s-a clasat interpretul britanic Sam Ryder. Din cauza războiului, Ucraina nu poate găzdui ediția din 2023. Din acest motiv, concursul se va desfășura la Liverpool.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: