Mold-Street: un general rus originar din Moldova, inclus de SUA în noul pachet de sancțiuni
Full Article 2 minutes read

Mold-Street: un general rus originar din Moldova, inclus de SUA în noul pachet de sancțiuni

Generalul Iuri Averianov, fost prim adjunct al secretarului Consiliului de Securitate a Rusiei, a fost inclus de Statele Unite în noul pachet de sancțiuni, scrie Mold-street.com.

În vârstă de 73 de ani, originar din Tighina/Bender, Averianov, timp de aproape 17 ani a fost adjunctul lui Nikolai Patrushev, influentul secretar al Consiliului de Securitate a Rusiei, menționează sursa.

Pe 1 februarie 2023, acesta fost demis din funcție de Vladimir Putin, ca urmare a expirării contractului de muncă.

Washingtonul a anunţat, pe 24 februarie, un nou set de sancţiuni contra Rusiei, ce vizează peste 200 de persoane și entități – atât ruși, cât și actori terți din Europa – , precum și oficiali ruși, autorități proxy care operează în mod ilegitim în Ucraina și o serie de instituții financiare rusești.

Mold-Street: un general rus originar din Moldova, inclus de SUA în noul pachet de sancțiuni

Aceasta este „una dintre cele mai importante acţiuni în materie de sancţiuni” de la începutul războiului, notează, într-un comunicat, Departamentul american al Trezoreriei.

Noul pachet de sancţiuni impus de SUA vizează, printre alte entităţi, companii şi persoane ce activează în sectoare economice precum metalurgia, mineritul, producţia de echipamente militare sau de semiconductori.

Pe lista de sancţiuni a SUA au fost adăugate şi aproximativ 30 de persoane şi companii europene, din Elveţia, Italia, Germania, Malta şi Bulgaria, acuzate că au contribuit la eludarea sancţiunilor prin livrarea de echipamente militare Rusiei. Activele deţinute în SUA de aceste persoane şi companii vor fi îngheţate.

Mai mult, după ce a inclus deja marile bănci ruseşti pe lista cu sancţiuni, Trezoreria SUA a completat acum lista cu încă vreo zece instituţii financiare ruseşti, care sunt folosite intens de autoritățile de la Moscova pentru a ocoli regimul de sancțiuni, menționează sursa.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: