Moldova a trecut la „ora de iarnă”
Full Article 2 minutes read

Moldova a trecut la „ora de iarnă”

Moldova a trecut la ora de iarnă în noaptea de 30 spre 31 octombrie. Ceasurile s-au dat înapoi, așa încât ora 4:00 a devenit ora 3:00, iar ziua de duminică are, practic, 25 de ore.

„Având în vedere faptul că economia ţării este conectată la unele elemente ale Pieţei Unice Europene, prin intermediul Acordului de Asociere R. Moldova – Uniunea Europeană, concomitent cu statele-membre ale Uniunii Europene, pe data de 31 octombrie 2021, ultima duminică a lunii octombrie, la ora 3.00, pe întreg teritoriul ţării va avea loc trecerea la timpul „de iarna”, prin transferul acelor ceasornicului înapoi cu o oră”, informează Guvernul.

Moldova a recurs la trecerea la ora de iarnă din anul 1979, pentru a folosi optim lumina naturală cu scopul de a reduce iluminatul artificial.

Trecerea de la ora de vară la cea de iarnă are loc în 70 de țări cu respectarea diferenței de fus orar.

În majoritatea ţărilor europene, ceasurile se dau înapoi cu o oră pe 31 octombrie 2021, la ora 01:00 UTC. Pentru că Europa se întinde pe mai multe fusuri orare, schimbarea are loc la ore locale diferite. SUA vor reveni la ora iniţială la o săptămână după Europa, la 7 noiembrie 2021.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: