Moldova devine tot mai atractivă? Numărul de turiști a acrescut cu 22%
Full Article 1 minutes read

Moldova devine tot mai atractivă? Numărul de turiști a acrescut cu 22%

În primele șase luni ale anului 2023, numărul turiștilor și excursioniștilor participanți la turismul organizat de agențiile de turism și turoperatorii din Republica Moldova a constituit 173,4 mii de persoane, în creștere cu 22,1% față de perioada similară a anului precedent. O statistică în acest sens a fost prezentată de Biroul Național de Statistică (BNS).

Turismul receptor a înregistrat o creștere de 58,6%. În cazul turismului emițător creșterea a fost de 22,2%, iar turismul intern a crescut cu 11,1%.

În ianuarie-iunie 2023, comparativ cu perioada similară a anului precedent, au crescut încasările agențiilor de turism și turoperatorilor din turismul emițător – cu 347,1 mln lei (+38,6%), turismul intern – cu 22,1 mln lei (+39,9%) și turismul receptor – cu 1,3 mln lei (+8,9%).

Încasările din activitatea turistică în perioada de raport au depășit de 1,4 ori încasările înregistrate de agențiile de turism în ianuarie-iunie 2019, ultimul an înainte de pandemie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: