Moldova împrumută 150 mln euro pentru reparația drumurilor. Acordul, semnat la Londra
Full Article 2 minutes read

Moldova împrumută 150 mln euro pentru reparația drumurilor. Acordul, semnat la Londra

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) acordă Republicii Moldova un împrumut în valoare de 150 de milioane de euro. Un acord în acest sens a fost semnat miercuri, 24 ianuarie, la Londra. Banii vor fi folosiți pentru modernizarea infrastructurii rutiere, anunță ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care se află în vizită de lucru în Marea Britanie.

„Mă aflu la Londra, unde am semnat Acordul pentru implementarea Proiectului de reabilitare a drumurilor „Moldova V”. Acordul de împrumut în valoare de 150 de milioane de euro ne va ajuta să reabilităm drumul M2, centura orașului Chișinău, sectorul doi, prin extinderea acestuia la patru benzi de circulație și 85 de kilometri ai drumului M1, frontieră cu România – Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina”, a anunțat ministrul Andrei Spînu.

Potrivit oficialului, suma împrumutului reprezintă 50% din cofinanțarea Proiectului de reabilitare a drumurilor „Moldova V”, iar restul banilor sunt alocați de Banca Europeană de Investiții (BEI).

„Aceste două drumuri naționale fac parte din rețeaua transeuropeană de transport TEN-T și sunt o prioritate pentru Republica Moldova. În primul rând, drumurile creează conexiuni cu România și nemijlocit cu Uniunea Europeană, dezvoltă comerțul și permite cetățenilor să se deplaseze mai rapid și mai în siguranță oriunde. Drumuri europene este prioritatea noastră în Planul Reconstrucției Infrastructurii Moldovei 5+ și muncim în continuare pentru realizarea acesteia”, a mai menționat Andrei Spînu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: