Moldova și Cehia își vor întări relațiile comerciale, iar Maia Sandu a fost invitată la Praga (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Moldova și Cehia își vor întări relațiile comerciale, iar Maia Sandu a fost invitată la Praga (VIDEO)

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu omologul său ceh, Jakub Kulhánek, care a efectuat, pe 10 septembrie, o vizită la Chișinău. În cadrul întrevederii, oficialii au discutat principalele domenii de cooperare moldo-cehă, precum și perspectivele dezvoltării unei colaborări avantajoase între cele două țări.

Vicepremierul Nicu Popescu a apreciat sprijinul consecvent al Cehiei pentru implementarea proiectelor în domeniul fortificării rezilienței în țările Parteneriatul Estic, inclusiv Republica Moldova.

„Am adus mulțumiri Republicii Cehe pentru sprijinul exprimat pentru agenda de reforme a noului Guvern. Am menționat în acest sens că apreciem faptul că șefii ambelor diplomații, ai Franței și Cehiei, țări care vor deține Președinția rotativă a Uniunii Europene în anul 2022, au vizitat deja țara noastră și-au exprimat susținerea pentru accelerarea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova”, a declarat șeful diplomației moldovene.

 

Oficialii și-au propus să intensifice relațiile economice și comerciale cu Republica Cehă. În context, miniștrii de externe au convenit desfășurarea celei de-a 5-a ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-cehe privind cooperarea economică până la sfârșitul acestui an, la Chișinău.

Ministrul de Externe Nicu Popescu a remarcat că Cehia este pe locul 3 printre statele membre ale UE privind exporturile vitivinicole ale Moldovei. Totodată, diplomatul moldovean a apreciat diversitatea regională a proiectelor cehe în derulare – un exemplu în acest sens fiind construcția stației de epurare din orașul Briceni în valoare de 2,5 milioane de euro.

Ministrul ceh de Externe a lansat o invitație pentru președinta țării Maia Sandu, de a efectua o vizită oficială în Cehia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: