Moldova și Norvegia vor colabora în domeniul energetic. Un memorandum de cooperare va fi semnat la Oslo
Full Article 2 minutes read

Moldova și Norvegia vor colabora în domeniul energetic. Un memorandum de cooperare va fi semnat la Oslo

Republica Moldova și Norvegia vor colabora în domeniul energetic. Un Memorandum de cooperare care prevede acest lucru va fi semnat de miniștrii Energiei din cele două țări, la Oslo. Anunțul a fost făcut de ministrul Energiei, Victor Parlicov, care se află într-o vizită oficială în capitala Norvegiei. 

Victor Parlicov a anunțat că, în cadrul vizitei oficiale la Oslo, va participa la „Masa rotundă pentru energie”, eveniment găzduit de Agenția Norvegiană pentru Cooperare.

De asemenea, va avea o întrevedere bilaterală cu omologul său norvegian, Terje Aasland. Cei doi oficiali vor semna un Memorandum de cooperare in domeniul energetic dintre Republica Moldova și Norvegia.

Scopul documentului este consolidarea cooperării moldo-norvegiene în domeniul energetic și crearea oportunităților investiționale reciproc avantajoase”, a precizat ministrul Parlicov într-o postare pe Facebook.

De asemenea, împreună cu alți membri ai delegației Republicii Moldova în Regatul Norvegiei, vom avea o serie de întrevederi cu prim-ministrul norvegian, Jonas Gahr Støre, președintele legislativului, Masud Gharahkhani și cu membrii comisiei parlamentare pentru afaceri externe și apărare.

***

Precizăm că președinta Maia Sandu efectuează o vizită de stat în Norvegia, în perioada 6-7 mai, la invitația familiei regale. Șefa statului este însoțită de de trei miniștri: al Afacerilor Externe Mihai Popșoi, al Energiei Victor Parlicov și cel Apărării Anatolie Nosatîi.

Maia Sandu este primul președinte al Republicii Moldova care vizitează Norvegia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: