Moldova și România au început negocierile privind unificarea punctelor de control Leușeni-Albița
Full Article 1 minutes read

Moldova și România au început negocierile privind unificarea punctelor de control Leușeni-Albița

Timpul de așteptare în punctul de trecere al frontierei Leușeni–Albița va fi redus, prin efectuarea controlului comun moldo-român, în baza principiului „oprire unică”. În acest sens, reprezentați ai țării noastri împreună cu cei ai României, au avut pe 27 septembrie o primă rundă de negocieri asupra textului Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României, privind controlul coordonat în punctul de trecere rutier al frontierei de stat Leușeni-Albița, pe sensul de intrare în România.

Scopul Acordului constă în dezvoltarea relațiilor de cooperare între structurile cu atribuții la frontierele celor două state, pe domeniul gestionării integrate a frontierelor. La fel, realizarea activității comune va ajuta la sporirea capacităților instituționale ale autorităților de frontieră, precum și la armonizarea procedurilor de control la standardele Uniunii Europene.

De asemenea, acesta va contribui și la garantarea securității frontierei dintre Republica Moldova și România, precum și la asigurarea securității naționale, prevenirea și lupta împotriva criminalității transfrontaliere organizate.

Menționăm, că procesul de negociere asupra textului Acordului va continua prin organizarea mai multor runde de negocieri în perioada imediat următoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: