Moldova și România își consolidează eforturile pentru a fortifica sistemele de transport național. Spînu: „Împreună suntem mai puternici”
Full Article 2 minutes read

Moldova și România își consolidează eforturile pentru a fortifica sistemele de transport național. Spînu: „Împreună suntem mai puternici”

Republica Moldova și România își consolidează eforturile pentru a fortifica sistemele de transport național. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a semnat, la București, împreună cu omologul său român, Sorin Grindeanu, două memorandumuri în acest sens.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Infrastructurii de la Chișinău, primul Memorandum de înțelegere stabilește bazele cooperării moldo-române în domeniul transporturilor și are printre obiective elaborarea, coordonarea și monitorizarea politicilor în domeniul transporturilor și a infrastructurii de transport. La fel, memorandumul prevede colaborarea în vederea transpunerii directivelor europene în legislația națională a Republicii Moldova în domeniu, precum și îmbunătățirea politicii cu privire la infrastructură.

Cel de-al doilea Memorandum se referă la cooperarea în domeniul digitalizării transporturilor rutiere de mărfuri. Acesta prevede acțiuni comune și schimb de experiență între autoritățile de resort pentru implementarea Scrisorii de trăsură electronică (sistemul E-CMR) la efectuarea operațiunilor de transport rutier.

Potrivit sursei citate, implementarea sistemului E-CMR va contribui la eliminarea barierelor și facilitarea comerțului transfrontalier, creșterea performanței și consolidarea coridoarelor comerciale,  decongestionarea, fluidizarea, inclusiv simplificarea trecerii frontierei de stat etc.

„Mulțumesc, România, că ne ești alături. Împreună suntem mai puternici!”, a scris ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, după întrevederea cu omologul său român la București.

De menționat că președinta Maia Sandu se află într-o vizită de lucru la București. Șefa statutului este însoțită în vizită de o delegație a Moldovei, din care face parte, inclusiv, ministrul Andrei Spînu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: