Moldova, Ucraina și Georgia au primit statut de observator în cadrul Tratatului Comunității Transporturilor
Full Article 50 second read

Moldova, Ucraina și Georgia au primit statut de observator în cadrul Tratatului Comunității Transporturilor

Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, anunță că țara noastră, împreună cu Ucraina și Georgia, a primit statut de observator în cadrul Tratatului Comunității Transporturilor. 

„Moldova este tot mai aproape de Uniunea Europeană. Țara noastră, împreună cu Ucraina și Georgia, a primit statut de observator în cadrul Tratatului Comunității Transporturilor. Odată cu obținerea acestui statut, țara noastră va fi ajutată în procesul de integrare în UE prin transpunerea legislației naționale, în domeniul transportului, la cea europeană”, menționează Spînu, pe Telegram.

El mai spune că Moldova va prelua bunele practici, va asigura compatibilitatea legislației astfel încât sectorul transportului feroviar, rutier, maritime și căile navigabile interioare, precum și dezvoltarea rețelei de transport să coincidă standardelor europene.

„Cu această ocazie, am avut un mesaj, prin videoconferință, în cadrul reuniunii ministeriale de la Bruxelles, organizată de Comisia Europeană pentru Transporturi”, comunică Spînu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: