Moldova va primi peste 7 mln EUR pentru a echipa cinci instituții medicale din țară
Full Article 1 minutes read

Moldova va primi peste 7 mln EUR pentru a echipa cinci instituții medicale din țară

Republica Moldova va beneficia de un grant de 1 miliard de yeni japonezi (peste 7 milioane de euro) pentru achiziția dispozitivelor medicale moderne în cinci instituții medico-sanitare publice din țară. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat un aviz consultativ în acest sens.

Avizul aprobat de Comisie ține de inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de Grant între Guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională.

Banii vor fi utilizați pentru acoperirea necesităților urgente ale sistemului de sănătate, inclusiv fortificarea capacităților de diagnostic și tratament ale instituțiilor medicale.

Reprezentanții Parlamentului menționează că au fost selectate cinci instituții medico-sanitare publice din Moldova, care acordă asistență medicală unui număr mare de persoane, inclusiv refugiaților din Ucraina.

Astfel, este vorba despre Instituția Medico-Sanitară Publică (IMSP) Institutul de Medicină Urgentă, IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, IMSP Institutul Mamei și Copilului, IMSP Institutul Oncologic și IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”.

Se menționează că necesitățile instituțiilor medicale au fost evaluate de o echipă de experți din Japonia, care a stabilit lista de dispozitive medicale prioritare, agreată ulterior de către Ministerul Sănătății.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: