Moldova va primi un grant de aproape $44 mln pentru finanțarea necesităților bugetului de stat
Full Article 50 second read

Moldova va primi un grant de aproape $44 mln pentru finanțarea necesităților bugetului de stat

Republica Moldova va beneficia de un grant în valoare de 43,76 de milioane de dolari pentru finanțarea necesităților bugetului de stat.

Parlamentul a anunțat pe 21 decembrie că urmează să ratifice Acordul de grant „Fondul fiduciar multidonator pentru cofinanțarea Programului „Moldova, măsuri în situație de urgență, reziliență și competitivitate. Operațiunea de politici de dezvoltare”. Acordul a fost semnat pe 9 decembrie 2022 între țara noastră, pe de o parte, și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, pe de altă parte.

Comisia economie, buget și finanțate a aprobat, astăzi, raportul la proiectul de lege pentru ratificarea documentului respectiv și îl va prezenta pentru examinare, în două lecturi, în cadrul ședinței plenare a Legislativului.

Grantul urmează a fi debursat într-o singură tranșă, până la data de 31 mai 2023.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: