Moldova va primi un grant în valoare de 5 milioane de dolari pentru susținerea reformelor în educație
Full Article 50 second read

Moldova va primi un grant în valoare de 5 milioane de dolari pentru susținerea reformelor în educație

Republica Moldova va primi un grant în valoare de 5 milioane de dolari pentru promovarea reformelor în educație. Sprijinul financiar este acordat de Parteneriatul Global pentru Educație ( PGE), anunță Ministerul Educației și Cercetării.

Ministerul de resort mai anunță că mijloacele financiare ale grantului oferit de PGE vor fi folosite pentru implementarea unui program de creare în sistemul educațional național a unui cadru digital și TIC solid, cu instrumente și echipamente moderne, în scopul promovării unei educații echitabile, de calitate, accesibile pentru toți copiii și adolescenții, dar și pentru a crește reziliența sistemului ca răspuns la experiențele și lecțiile învățate în timpul pandemiei de Covid-19.

Conform sursei citate, banii  urmează a fi utilizați pentru învățământul general până în anul 2025.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: