Moldova va semna un acord în valoare de 3,8 milioane de dolari pentru promovarea exporturilor în UE
Full Article 1 minutes read

Moldova va semna un acord în valoare de 3,8 milioane de dolari pentru promovarea exporturilor în UE

Republica Moldova urmează să semneze cu Corporația Financiară Internațională (IFC), parte a grupului Băncii Mondiale (BM), un acord de cooperare în valoare de 3,8 milioane de dolari pentru realizarea proiectului „Reforma climatului investițional în Republica Moldova” (faza II).

Scopul proiectului este sporirea competitivității sectorului privat în ceea ce privește exportul produselor de origine animală, inclusiv carne de pasăre, ouă, lapte și produse lactate, pe piața Uniunii Europene.

De asemenea, proiectul urmărește consolidarea capacităților de export ale sectorului horticol.

Din valoarea totală a proiectului, IFC va contribui cu suma de 2,8 milioane de dolari. Guvernul Republicii Moldova va contribui cu un milion de dolari prin finanțarea instituțiilor statului, inclusiv plăți pentru bunurile și serviciile necesare pentru implementarea proiectului. Totodată, proiectul nu prevede contribuții directe din contul bugetului de stat.

Perioada de acțiune a acordului este de până la 30 iunie 2023.

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, în ședința de astăzi, raportul la proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de cooperare dintre Guvernul Republicii Moldova și Corporația Financiară Internațională și îl va propune plenului Parlamentului spre aprobare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: