Moldova vrea comerț liber cu Egiptul. Popescu: „Va consolida relațiile comercial-economice”
Full Article 2 minutes read

Moldova vrea comerț liber cu Egiptul. Popescu: „Va consolida relațiile comercial-economice”

Republica Moldova ar putea liberaliza comerțul cu Egiptul. Subiectul a fost discutat de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, cu omologul său egiptean, Sameh Shoukry. Potrivit vicepremierului, acest proces va contribui „substanțial” la consolidarea relațiilor comercial-economice între Republica Moldova și Egipt.

Vicepremierul Nicu Popescu anunță că a avut o întrevedere astăzi cu ministrul Afacerilor Externe al Egiptului, Sameh Shoukry, în marja vizitei pe care o întreprinde în Cairo. Principalele subiecte de discuție au vizat, potrivit lui Popescu, stadiul și perspectivele cooperării bilaterale în domeniile cu potențial real de dezvoltare.

„Am convenit să fructificăm oportunitățile economice de interes reciproc, în special în domeniile agricol, farmaceutic, energetic, turistic și de infrastructură. Am discutat cele mai recente evoluții de securitate urmare a războiului Rusiei împotriva Ucrainei, precum și criza alimentară globală cauzată de acesta, reiterând poziția Republicii Moldova de condamnare a agresiunii ruse asupra țării vecine”, a declarat vicepremierul.

Potrivit postării, vizita de la Cairo a prilejuit semnarea mai multor documente bilaterale. Nicu Popescu menționează, în acest sens, Memorandumul de Înțelegere privind instituirea unui mecanism de consultări politice între Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Arabe Egipt; Acordul interguvernamental privind scutirea reciprocă de vize pentru deținătorii de pașapoarte diplomatice, de serviciu și speciale, precum și Memorandumul de Înțelegere între Institutul Diplomatic al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și Institutul Studiilor Diplomatice al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Arabe Egipt.

Vizita la Cairo se înscrie în contextul marcării a 30 de ani de la stabilirea relațiilor bilaterale moldo-egiptene, fiind prima vizită a unui ministru de externe al Republicii Moldova în Republica Arabă Egipt.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: