Moldova vrea să fortifice relațiile cu Germania. Ce a discutat Popescu cu noua ambasadoare?
Full Article 50 second read

Moldova vrea să fortifice relațiile cu Germania. Ce a discutat Popescu cu noua ambasadoare?

Republica Moldova pledează pentru fortificarea relațiilor bilaterale cu Germania. Opinia a fost exprimată de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în cadrul unei întrevederi cu ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Margret Uebber, care și-a început recent misiunea diplomatică în țara noastră.

Potrivit unui mesaj publicat de ministrul Nicu Popescu pe canalul său de Telegram, în cadrul întrevederii au fost abordate mai multe discuții, inclusiv situația de securitate în contextul războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei, impactul socio-economic asupra Republicii Moldova și criza energetică cu care se confruntă țara noastră.

„De asemenea, ne-am referit la subiectele bilaterale, multilaterale și organizarea următoarei ediții a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova. Suportul Germaniei este pe deplin resimțit în parcursul nostru de aderare la UE. Am asigurat diplomatul german de toată susținerea MAEIE în fortificarea în continuare a bunelor relații moldo-germane”, se arată în comunicatul emis.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: