„Moldovagaz” a achitat integral plata către „Gazprom” pentru luna august. Câte datorii au rămas pentru septembrie
Full Article 2 minutes read

„Moldovagaz” a achitat integral plata către „Gazprom” pentru luna august. Câte datorii au rămas pentru septembrie

„Moldovagaz” a plătit integral către „Gazprom” costul livrărilor de gaze naturale consumate de malul drept al Republicii Moldova în luna august a anului curent în valoare totală de 41,71 milioane dolari SUA.

Potrivit serviciului relații publice al companiei, ieri furnizorului extern i-a fost transferată o tranșă în mărime de 9,67 milioane de dolari SUA, și încă 2 milioane în calitate de plata în avans pentru prima jumătate a lunii septembrie. În același timp, cifra totală a transferului necesar pentru perioada specificată este de 35,89 milioane de dolari SUA.

„Moldovagaz” precizează că se află în contact permanent cu Guvernul Republicii Moldova, precum și cu SAP „Gazprom” pentru a asigura plata avansului, precum și pentru a menține livrările neîntrerupte de gaze naturale către țară.

De menționat că președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, a întreprins o vizită la Sankt Petersburg, săptămâna trecută, unde a participat la Forumul Gazului. Potrivit lui Ceban, în cadrul vizitei a avut o serie de întrevederi cu conducerea Gazprom, unde a vorbit despre necesitatea semnării unui acord privind stingerea datoriei istorice a Moldovagaz către Gazprom.

Între timp, Moldovagaz a solicitat pe 19 septembrie ANRE, majorarea tarifului la gazele naturale. Astfel un m3 de gaz ar putea costa 27, 665 de lei fără TVA, iar cu TVA – 29,88 lei, începând cu 1 octombrie. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, consideră că acum ar trebui să fie un tarif mai mic la gazele naturale pentru a scădea povara de pe umerii cetățenilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: