Moldovagaz a întors Energocomului o parte din împrumutul de 1,05 miliarde lei. Când va achita restul sumei
Full Article 1 minutes read

Moldovagaz a întors Energocomului o parte din împrumutul de 1,05 miliarde lei. Când va achita restul sumei

Compania Moldovagaz a întors Energocomului o parte din împrumut. Este vorba despre 600 de milioane de lei. Anunțul a fost făcut de șeful Moldovagaz Vadim Ceban, pe 21 martie. 

Ceban a precizat pe contul său de Telegram că Moldovagaz a plătit deja 600 de milioane de lei către Energocom din împrumutul în valoare de 1,050 miliarde de lei.

Potrivit lui Ceban, plata integrală a împrumutului este programată pentru sfârșitul lunii aprilie.

Amintim că pe 4 octombrie 2022, Gazprom a anunțat că ar putea opri complet furnizarea de gaze către Moldova dacă Moldovagaz nu plătește suma necesară pentru gaz până pe 20 octombrie.

Pe 19 octombrie, fostul ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu declara că întreprinderea de stat „Energocom” va împrumuta Moldovagaz cu 1,05 miliarde lei fără aprobarea prealabilă a consiliului de administrație al companiei. Banii fiind necesari pentru ca Moldovagaz să plătească Gazprom pentru gazul furnizat Moldovei în septembrie și prima jumătate a lunii octombrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: