Moldovagaz trebuie să achite Gazpromului $30 mln, până mâine. Vom avea gaz după plata avansului?
Full Article 2 minutes read

Moldovagaz trebuie să achite Gazpromului $30 mln, până mâine. Vom avea gaz după plata avansului?

Compania Moldovagaz trebuie să achite până mâine avansul de 30 milioane de dolari Gazprom-ului pentru gazele livrate în luna septembrie. Pentru NM, reprezentanții Moldovagaz au precizat că datoria încă nu a fost achitată. 

Îndată ce plata celor 30 mln de dolari va fi efectuată, compania Moldovagaz va face anunțul – au menționat, pentru NM, reprezentanții companiei. Cei din urmă au mai adăugat că nu au reușit să precizeze de la concernul rus dacă Moldova va avea gaz în situația în care partea moldovenească va achita avansul.

Pe 27 septembrie curent, președintele Consiliului de administrație al Moldovagaz Vadim Ceban anunța că, în aceste zile, principala preocupare este achitarea avansului de 30 de milioane de dolari către Gazprom.

„Până vineri, inclusiv, trebuie să achităm avansul pentru luna septembrie, asta este principal. Lucrăm împreună cu autorităţile pentru a depăşi această situaţie, pentru că, evident, din sursele proprii nu vom putea achita acest avans. Noi deja suntem în răgaz. Trebuia să achităm pe data de 20”, a spus Ceban, comunică Publika.

***

Recent, vicepremierul Andrei Spînu, Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, preciza că dacă concernul rus va întrerupe livrările de gaz către țara noastră după 1 octombrie, atunci acest lucru va fi făcut cel mai probabil din cauza schimbării formulei de calcul.

Pe 26 septembrie curent, șefa statului Maia Sandu a declarat că autoritățile moldovenești sunt pregătite să acționeze în orice situație. În cazul în care Gazprom nu își va îndeplini obligațiile contractuale, Maia Sandu a spus că Moldova are anumite rezerve pentru luna octombrie și după luna octombrie se va pune în aplicare planurile elaborate de autorități.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: