Moldoveanul Anatol Prizenco recunoaște că a plătit mai mulți conaționali pentru a picta steaua lui David pe clădiri din Paris
Full Article 2 minutes read

Moldoveanul Anatol Prizenco recunoaște că a plătit mai mulți conaționali pentru a picta steaua lui David pe clădiri din Paris

Omul de afaceri Anatol Prizenco, originar din Moldova, și-a recunoscut implicarea în acțiunea din Paris, acolo unde un cuplu de moldoveni a fost arestat, la începutul lunii noiembrie, după ce a fost prins în flagrant desenând steaua lui David, simbol al evreilor şi al statului Israel, pe clădiri din arondismentul 10 al Parisului. 

Prizenco a declarat la postul de televiziune BFMTV că în acest mod a planificat susținerea comunității evreiești după amplificarea conflictului dintre Israel și radicalii palestinieni ai grupării Hamas.

Potrivit omului de afaceri moldovean, acțiunea a fost realizată în comun cu comunitatea evreiască europeană „Scutul lui David”, însă presa franceză nu a putut confirma până în prezent existența acestei organizații.

Anterior, Ministerul francez de Externe a emis un comunicat în care a indicat „ingerința digitală rusă”, și anume distribuirea în masă pe rețelele de socializare a unor fotografii cu clădiri din Paris pe care erau pictate Stelele lui David, care ar avea legătură cu organizația rusă Recent Reliable News.

***

În dimineața de 31 octombrie, aproximativ 60 de Stele albastre ale lui David au fost descoperite pictate pe fațadele unor clădiri din arondismentul 14 din Paris.

La 27 octombrie, un cuplu format dintr-un bărbat și o femeie din Republica Moldova, care se aflau ilegal în țară, a fost arestat în flagrant delict în arondismentul 10 din Paris. În custodia poliției, cei doi au explicat că au fost plătiți și că au acționat la cererea unei terțe părți.

Potrivit lui Anatol Prizenko, au fost „doar doi marcatori plătiți. Suma nu a fost foarte mare”, a adăugat el.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: