Moldovenii au ales denumirea aplicației care va face conexiunea dintre cetățean și stat. Alaiba a anunțat când va fi lansată
Full Article 2 minutes read

Moldovenii au ales denumirea aplicației care va face conexiunea dintre cetățean și stat. Alaiba a anunțat când va fi lansată

Ministrul Economiei Dumitru Alaiba anunță că a fost stabilită denumirea aplicației care va face conexiunea dintre cetățean și stat. Aceasta va activa cu numele „Evo”. Anterior, oficialul solicita opinia cetățenilor. Cei din urmă erau îndemnați să aleagă între „Salt”, „Plus” sau „Evo”. 

„”EVO” – Ați votat și ați ales! Vă mulțumesc, dragi cetățeni! Împreună am reușit să găsim un nume minunat și semnificativ pentru aplicația noastră, care ne va ajuta să ne desfășurăm activitatea cu mai multă ușurință și eficiență. Și asta ne apropie și mai mult de rezultatul final”, a scris Alaiba, pe Facebook.

Oficialul a adăugat că „au rămas câteva luni până la prima versiune care va putea fi lansată pentru utilizatori”. „La sigur va schimba modul în care cetățenii și antreprenorii văd statul”, a conchis Alaiba.

Moldovenii au ales denumirea aplicației care va face conexiunea dintre cetățean și stat. Alaiba a anunțat când va fi lansată

Facebook/Dumitru Alaiba

Pe 19 martie, ministrul Dumitru Alaiba anunța că autoritățile lucrează la lansarea unei aplicații, responsabilă de interacțiunea statului cu cetățenii. „Soliciți tot felul de extrase și certificate, depui o petiție. Totul într-un singur loc, fără să trebuiască să navighezi o multitudine de platforme”, susținea oficialul. Alaiba menționa că o astfel de aplicație este acum în Ucraina. Ulterior, Alaiba a propus 3 variante și a chemat moldovenii la vot: „Salt”, „Plus” sau „Evo”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: