Moldovenii care găzduiesc refugiați din Ucraina pot primi ajutor financiar. Trebuie să se înregistreze online 
Full Article 2 minutes read

Moldovenii care găzduiesc refugiați din Ucraina pot primi ajutor financiar. Trebuie să se înregistreze online 

Cetățenii moldoveni, care găzduiesc refugiați și au nevoie de ajutor sunt invitați să se înregistreze pe un site al Ministerului Muncii și Protecției Sociale pentru a beneficia de susținere. Un anunț în acest sens a fost făcut, pe 15 aprilie, de autoritățile Republicii Moldova. 

„Cetățenii moldoveni, care găzduiesc refugiați și au nevoie de ajutor din partea organizațiilor internaționale, autorităților locale și autorităților centrale, sunt invitați să se înregistreze pe acest link „, se arată în declarația autorităților.

După înregistrare, cetățenii moldoveni sunt rugați să se împartă cu numărul de bilet cu refugiații găzduiți pentru a se înregistra și ei.

Amintim că anterior, autoritățile au anunțat că World Food Programme în Republica Moldova și Agenția ONU pentru Refugiați vor acorda suport refugiaților ucraineni, cât și familiilor din Republica Moldova care găzduiesc ucrainenii. Dacă pentru refugiați, autoritățile promiteau câte 2200 de lei, atunci pentru moldovenii care îi găzduiesc –  3500.

De menționat că tot astăzi, Primăria Chișinău a anunțat că familiile din capitală care găzduiesc persoane refugiate din Ucraina vor primi o asistență financiară unică de 3500 lei (190 dolari SUA). „Sunt eligibile persoanele care găzduiesc în prezent cel puțin doi refugiați din Ucraina, pentru o perioadă de minim o săptămână”, au precizat autoritățile municipale.

Pentru a beneficia de ajutorul anunțat, familiile-gazdă din Chișinău la fel sunt îndemnate să se înregistreze online pe platforma www.uahelp.md, completând pașii cu informația indicată, pentru ca ulterior să poată primi banii la oficiile Western Union.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: