Moldovenii din diaspora nu-și vor putea alege președintele? Precizările lui Igor Dodon
Full Article 2 minutes read

Moldovenii din diaspora nu-și vor putea alege președintele? Precizările lui Igor Dodon

În contextul pandemiei de COVID-19, scrutinul prezidențial din 1 noiembrie va fi dificil de organizat în afara țării. Declarația a fost făcută de către Igor Dodon în cadrul platfomei online „Președintele Răspunde” din 10 iulie.

Șeful statului a sugerat că moldovenii aflați peste hotare nu vor putea vota din cauza dificultăților de amenajare și deschidere a secțiilor de votare.

„Cu votul în străinătate mi se pare că anul acesta o să fie destul de dificil și în est și în vest, pentru că dacă o să fie al doilea sau al treilea val de COVID-19, multe țări nu o să permită deschiderea secțiilor de votare. Cel mai probabil, votul va fi în interiorul țării. Asta e situația”, a declarat Dodon.

Amintim că alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 1 noiembrie. Până acum și-au anunțat candidaturile mai mulți politicieni, printre care președintele Platformei DA Andrei Năstase, liderul Partidului Unității Naționale Octavian Țîcu și liderul Mișcării UNIREA, Dorin Chirtoacă. Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu a declarat că, cel mai probabil, va candida și ea. Șeful statului, Igor Dodon, nu a declarat oficial că se va înscrie în cursa electorală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: