Moldovenii pot părăsi Israelul pe cale aeriană. Săptămâna aceasta vor fi operate trei zboruri
Full Article 2 minutes read

Moldovenii pot părăsi Israelul pe cale aeriană. Săptămâna aceasta vor fi operate trei zboruri

Ambasada Republicii Moldova în Israel anunță despre reluarea zborurilor pe ruta Chișinău-Tel Aviv-Chișinău. Pentru săptămâna curentă sunt planificate trei zboruri: 18 mai, 19 mai, 20 mai 2021. Anterior, zborurile fuseseră sistate din cauza atacurilor aeriene, inclusiv asupra aeroporturilor.

Cetățenii Republicii Moldova care intenționează să părăsească Statul Israel trebuie să prezinte la aeroport testul PCR covid-19 negativ. Pentru a beneficia de testare la Aeroportul Ben Gurion cu 72 înainte de plecare din Statul Israel, cetățenii se pot programa on-line.

Pe 15 mai, Ambasada Republicii Moldova în Israel a anunțat că toate zborurile au fost sistate din cauza atacurilor masive cu rachete asupra teritoriului israelian.

Amintim că în ultimele zile s-au intensificat tensiunile dintre Israel și gruparea HAMAS. Pe 10 mai, de pe teritoriul Fâșiei Gaza au fost lansate mai multe atacuri aeriene asupra teritoriului Israelului. Drept reacție, Tel Aviv a răspuns cu rachete.

Pe 12 mai, secretarul general al ONU Antonio Manuel de Oliveira Guterres a anunțat că în cadrul conflictului au decedat peste 50 de palestinieni și 4 israelieni. Pe 14 mai, Ministerul palestinian al Sănătății a anunțat 126 de decese.

Conform datelor publicate de UNICEF, în perioada 10-14 mai, au decedat cel puțin 34 de copii în Fâșia Gaza și doi copii din Israel.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: