Moldovenii vor putea cumpăra mai mult lemn de foc. CSE a mărit cota maximă
Full Article 1 minutes read

Moldovenii vor putea cumpăra mai mult lemn de foc. CSE a mărit cota maximă

Autoritățile au decis extinderea limitei de comercializate a masei lemnoase pentru gospodărie de la trei la cinci metri. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE). 

„În cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidate de prim-ministra Natalia Gavrilița, au fost operate modificări în mecanismul de eliberare a lemnului de foc către populație. Mai exact, a fost extinsă limita de comercializare a masei lemnoase per gospodărie casnică, de la 3 la 5 metri steri, care va putea fi cumpărată în două tranșe”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Amintim că anterior, Iulian Mamai, șeful Direcției fond forestier, arii protejate şi regenerarea pădurii a declarat că cererea pentru lemne de foc depășește stocurile pe care le are „Moldsilva”, menționând că solicitările din partea populației sunt mari în contextul crizei energetice. Asta chiar dacă prețul este cu 10 la sută mai mare comparativ cu anul trecut.

La rândul său, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a spus că autoritățile vor depune toate eforturile pentru ca prețul la lemnului să nu fie crescut artificial de către intermediari.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: