(VIDEO) Moldovenii vor putea vota gratis concurentul care va reprezenta țara noastră la Eurovision 2023
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Moldovenii vor putea vota gratis concurentul care va reprezenta țara noastră la Eurovision 2023

În premieră, Compania „Teleradio-Moldova” oferă telespectatorilor posibilitatea să voteze gratuit, în regim online, concurentul care va reprezenta Republica Moldova la Eurovision Song Contest 2023. Punctajul va fi acordat concurenților în proporție de 50 la 50 de către juriu și publicul.

Vestea a fost anunțată de postul național de televiziune, Moldova 1. Potrivit lor, sistemul de vot online este implementat și este o noutate absolută în cadrul Preselecției Naționale.

Acesta are drept scop facilitarea unei participări largi a publicului în desemnarea câștigătorului etapei naționale Eurovision și sporirea transparenței întregului proces. În acest sens, numărul voturilor exprimate de telespectatori va fi afișat, în timp real, pe ecran.

Implementarea acestui sistem de vot accesibil, sigur și inovativ, este parte a Strategiei de Digitalizare a Radiodifuzorului Public.

Votul online va fi disponibil după anunțul „start voting”. Pentru a putea vota, telespectatorii vor parcurge următorii pași:
1.Vor accesa linkul sau vor scana codul QR afișat pe ecran și se vor înregistra cu numărul de telefon mobil pe platforma de votare. Pe platformă se pot înregistra și persoanele aflate în străinătate, dacă dețin un număr de telefon mobil înregistrat la operatorii din Republica Moldova.

2. Telespectatorii vor primi un cod de confirmare prin SMS, la numărul de telefon înregistrat. După introducerea codului de confirmare pe platformă, telespectatorii vor putea alege piesa preferată din lista celor zece concurenți ai Finalei Naționale. De pe același număr de telefon se poate vota numai o dată, un singur concurent.

Odată cu implementarea votului online, telespectatorii vor avea la dispoziție mai mult timp pentru a-și exprima opțiunea, fiind acordate, în acest scop, 35 de minute. Punctajul va fi acordat concurenților în proporție de 50 % de către juriu și în proporție de 50 % de către public. Membrii juriului vor vota prin intermediul buletinelor de vot care vor cuprinde titlurile pieselor și numele participanților. Aceștia vor acorda concurenților între 1 și 12 puncte. Va fi desemnată câștigătoare piesa care va acumula cel mai mare punctaj.

Finala Națională Eurovision 2023, în urma căreia va fi desemnată melodia care va reprezenta Republica Moldova la Eurovision Song Contest de la Liverpool, va avea loc sâmbătă, 4 martie, începând cu ora 19.00, și va fi transmisă live pe TV Moldova 1, site-urile www.eurovision.md și www.moldova1.md, pagina de Facebook Eurovision Moldova și pagina oficială de YouTube Teleradio Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: