„Să vadă toți fața adevărată a PSRM”. Moratoriul propus de Slusari asupra „legii miliardului” nu a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței legislativului
Full Article 2 minutes read

„Să vadă toți fața adevărată a PSRM”. Moratoriul propus de Slusari asupra „legii miliardului” nu a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței legislativului

Majoritatea parlamentară nu a susținut propunerea fracțiunii PPDA, de a include pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, 19 decembrie, a proiectului privind introducerea unui moratoriu asupra implementării legii prin care au fost acordate credite de urgență celor trei bănci implicate în „furtul miliardului” iar datoria a fost pusă „pe umerii cetățenilor”. 

Președinta parlamentului, Zinaida Grecianîi, a calificat inițiativa drept „populistă”, iar socialistul Vladimir Golovatiuc a menționat că până la primăvară socialiștii vor veni cu un alt proiect de lege privind furtul miliardului.

Ulterior, fracțiunea PPDA a solicitat o pauză de 30 de minute, iar aceasta a fost aprobată de președinta legislativului, Zinaida Grecianîi.

„S-a văzut fața adevărată a lui Dodon, a PSRM, a PDM-ului. Lasă acum toți cetățenii Republicii Moldova și mai ales alegătorii PSRM, să vadă fața reală a Partidului Socialiștilor”, a declarat, ulterior, în cadrul unui briefing de presă, fracțiunea Platforma DA.

Amintim că o inițiativă în acest sens a fost anunțată în data de 3 decembrie de vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari. 

„Această opţiune ar fi corectă şi necesară pentru evaluarea fraudei şi a consecinţelor acesteia. Totodată, suspendarea legii ar permite o mobilizare a tuturor instituţiilor, inclusiv a BNM, pentru demascarea fraudelor şi identificarea hoţilor,” a explicat atunci Alexandru Slusari.

Amintim că, potrivit datelor Centrului de Politici și Reforme, între anii 2014-2015 rezervele Băncii Naționale a Moldovei (BNM) au fost secate de 1,024 miliarde $. Acești bani au fost direcționați pentru acoperirea pierderilor rezultate din falimentarea a trei bănci comerciale – Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Băncile au falimentat din cauza unor fraude masive.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: