Moscova neagă că s-ar implica în treburile interne ale Republicii Moldova și acuză Chișinăul că ar promova o politică „neprietenoasă” față de Rusia
Full Article 2 minutes read

Moscova neagă că s-ar implica în treburile interne ale Republicii Moldova și acuză Chișinăul că ar promova o politică „neprietenoasă” față de Rusia

Moscova neagă că s-ar implica în treburile interne ale Republicii Moldova și cataloghează îngrijorările și declarațiile Chișinăului în acest sens drept „fără temei”. Mai mult, Kremlinul acuză autoritățile din Republica Moldova că ar promova o politică „neprietenoasă” față de Rusia și că ar susține politica „ostilă” a Occidentului. Declarații în acest sens au fost făcute de vice-ministrul rus de Externe, Mihail Galuzin, la postul rusesc de televiziune RT.

„Chișinăul a întrerupt canalele de comunicare, continuă să susțină politica ostilă a Occidentului. În același timp, autoritățile moldovenești ne acuză fără temei că ne amestecăm în treburile interne”, a declarat Mihail Galuzin la RT, potrivit TASS.

Galuzin declară că Rusia susține relațiile „reciproc avantajoase” și „de bună vecinătate” cu Republica Moldova, doar că Chișinăul nu s-a arătat încă pregătit pentru acest lucru.

„Suntem încă pregătiți pentru relații reciproc avantajoase, de bună vecinătate și constructive cu Republica Moldova, de îndată ce Chișinăul este pregătit pentru acest lucru. Acum, din păcate, nu vedem semne de disponibilitate a Guvernului Republicii Moldova de a îmbunătăți relațiile cu Rusia”, a spus el.

Totodată, Galuzin a condamnat acțiunile Chișinăului de a interzice mass-media în limba rusă și de a „persecuta” politicienii și activiștii care pledează pentru relații mai bune cu Federația Rusă.

„De asemenea, vedem că politica Chișinăului nu este acceptată de opinia publică din țară. Promisiunile lor diferă de acțiunile lor reale”, a conchis el.

NM a solicitat o reacție din partea Ministerului de Externe și Integrării Europene a Republicii Moldova, însă până la publicarea acestui material MAEIE nu a venit cu o reacție oficială.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: