Moțiune simplă contra ministrului de Externe. PAS și PDA, nemulțumiți de declarațiile lui Ciocoi privind implicarea Rusiei în conflictul de la Nistru
Full Article 2 minutes read

Moțiune simplă contra ministrului de Externe. PAS și PDA, nemulțumiți de declarațiile lui Ciocoi privind implicarea Rusiei în conflictul de la Nistru

Fracțiunile parlamentare ale Platformei Demnitate și Adevăr (PDA)și a Partidului Acțiune și Solidaritate au înaintat, joi, 13 februarie, o moțiune simplă împotriva ministrului de Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi. Aceștia susțin că inițiativa are loc inclusiv în urma declarațiilor ministrului Aureliu Ciocoi. 

„Considerăm absolut necesar să cerem demisia domnului ministru de Externe Ciocoi pentru că Republica Moldova merită să fie reprezentată în forurile internaționale de oameni competenți, oameni cu dragoste de țară, oameni care se respectă și își respectă cetățenii”, a explicat deputatul PDA, Chiril Moțpan.

Conform Regulamentului Parlamentului, moţiunea simplă poate fi iniţiată de cel puţin 15 deputaţi. Potrivit procedurii, textul moțiunii simple a fost înaintat președintelui parlamentului și urmează în decurs de 14 zile să fie supusă dezbaterilor în legislativ.

Amintim că, recent, ministrul Afacerilor Interne și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că conflictul din 1992 de la Nistru „a fost provocat de anumite forțe separatiste din regiunea transnistreană” și a provocat victime umane.

„Armata Federației Ruse, care se afla atunci în regiunea transnistreană, a intervenit pentru a opri vărsarea de sânge”, a declarat Ciocoi.

Ulterior, președintele Igor Dodon a menționat că declarația lui Ciocoi ar fi fost interpretată greșit.  

Susțineți-ne cu un like la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: