Moțiunea de cenzură împotriva guvernului a fost avizată pozitiv de comisia juridică. Când va fi dezbătută în legislativ
Full Article 2 minutes read

Moțiunea de cenzură împotriva guvernului a fost avizată pozitiv de comisia juridică. Când va fi dezbătută în legislativ

Comisia juridică numiri şi imunităţi a avizat pozitiv moţiunea de cenzură contra guvernului Sandu. Ședința a fost condusă de vicepreședintele comisiei, deputatul socialist Vasile Bolea. Deputații blocului ACUM nu au participat la întrunire. 

Președintele comisiei, Sergiu Litvinenco, a notat pe pagina sa de Facebook, că ședința ar fi avut loc cu încălcarea prevederilor legale, deoarece ar fi fost convocată neregulamentar. În plus, el a arătat că nu era nevoie de niciun aviz al comisiei pentru examinarea moțiunii de cenzură în plenul parlamentului.

„Comisia juridică nu are nicio treabă cu moțiunea de cenzură. Este o încălcare a regulamentului. Dacă colegii au vrut să facă acest lucru, eu nu am vrut să particip la așa ceva”, a explicat deputatul PAS, ulterior, într-o conferință de presă. „Am văzut că cvorumul a fost asigurat de colegii din PD. Este probabil ca binomul PD-PSRM să renască”, a mai spus acesta.

A făcut declarații pentru presă și deputatul PDM, Sergiu Sîrbu. Acesta a spus că la ședința comisiei au fost examinate doar norme de procedură și nu a fost dat un vot politic: „Da, regulamentul nu prevede expres un raport al comisiei juridice, însă comisia are dreptul să se expună chiar și cu un aviz dacă au fost respectate procedurile legale. A fost solicitarea speaker-ului parlamentului.”

Menționăm că, potrivit legii, avizul are rol consultativ şi urmează a fi transmis preşedintelui parlamentului. Moţiunea de cenzură ar urma să fie dezbătută de legislativ pe 12 noiembrie.

Moțiunea de cenzură împotriva guvernului Sandu a fost înaintată de PSRM, după ce guvernul și-a asumat răspunderea față de inițiativa de modificare a legii procuraturii, calificată de socialiști drept anticonstituțională.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: