Moțiunea de cenzură împotriva ministrului Apărării a fost respinsă în cadrul ședinței Biroului permanent al legislativului
Full Article 2 minutes read

Moțiunea de cenzură împotriva ministrului Apărării a fost respinsă în cadrul ședinței Biroului permanent al legislativului

Moțiunea de cenzură împotriva ministrului Apărării, Victor Gaiciuc, a fost respinsă în cadrul ședinței de astăzi, 4 decembrie, a Biroului permanent al parlamentului. Anunțul a fost făcut de deputatul PPDA, Alexandru Slusari, pe pagina sa de facebook. 

Astfel, potrivit deputatului Blocului ACUM, Alexandru Slusari, cinci deputați PSRM și deputatul PD, Dumitru Diacov au calificat moțiunea ca fiind inadmisibilă, motivând că „are un caracter individual și nu vizează politicile ministerului”. Acesta a mai menționat că Pavel Filip a plecat de la ședință, iar Monica Babuc nu a susținut respingerea moțiunii.

De asemenea, Alexandru Slusari a anunțat că deputații PSRM și PD au respins includerea pe ordinea de zi a proiectului hotărării privind crearea comisiei de anchetă cu investigarea circumstanțelor lichidării celor trei bănci devalizate.

„Vă amintesc că recomandarea pentru creare o astfel de comisie se conține în raportul pe furtul miliardului, intocmit și votat împreună cu deputații socialiști. Cred că deja se vede cine și ce dorește pe subiectul jafului bancar”, a precizat Alexandru Slusari.

El a mai afirmat că „la fel, coaliția roșu-albastru a respins proiectul Platformei DA privind crearea Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor evenimentelor din 7 aprilie 2009”.

Amintim că, săptămâna trecută, deputații din blocul ACUM au prezentat în parlament o moțiune de cenzură împotriva ministrului Apărării, Victor Gaiciuc. Aceasta a fost depusă ca urmare la declarațiile oficialului, prin care ar fi fost lăudată armata din Donbas.

De cealaltă parte, ministrul a afirmat că declarațiile respective au fost scoase din context și a acuzat deputații Blocului ACUM de manipulare.