„Multiple abuzuri și favoritisme”. Procuratura Generală și CNA, sesizate în cazul concesionării întreprinderii Gărilor și Stațiilor Auto
Full Article 2 minutes read

„Multiple abuzuri și favoritisme”. Procuratura Generală și CNA, sesizate în cazul concesionării întreprinderii Gărilor și Stațiilor Auto

Comisia parlamentară de anchetă a sesizat Procuratura Generală și Centrul Național Anticorupție referitor la încălcările depistate la încheierea contractului parteneriatului public-privat ce vizează întreprinderea Gările și Stațiile Auto. Anunțul a fost făcut astăzi, 11 noiembrie, de președintele comisiei, Igor Munteanu, pe pagina sa de Facebook.

Astfel, deputatul a cerut instituțiilor competente să investigheze acțiunile și inacțiunile guvernului, ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției Proprietăți Publice, administratorului ÎS Gările și Stațiile Auto, cât și a comisiei de selectare a partenerului privat „pentru a da o calificare procesuală multiplelor abuzuri și favoritisme, comise la etapa semnării acestui contract”.

„Demersul poate da rezultate numai dacă vom avea procurori independenți, calificați și dedicați interesului public. Asta-i problema cu care ne ciocnim”, a subliniat Igor Munteanu. 

Raportul de evaluare al parteneriatului public privat privind modernizarea și eficientizarea activității Î.S. Gările și Stațiile Auto a fost transmis pentru a fi inclus pe ordinea de a ședinței plenare a parlamentului.

Igor Munteanu a precizat că al patrulea raport și ultimul pregătit de comisie – privatizarea CTC Tutun va fi definitivat în curând și urmează să fie prezentat.

Anterior, Igor Munteanu a declarat că Întreprinderii de Stat Gările și Stațiile Auto a fost concesionată cu grave încălcări de procedură în folosul unui anumit grup. Mai mult, în anul curent, nu au fost realizate nici jumătate din investițiile care trebuiau făcute, conform contractului.

Contractul de parteneriat public-privat privind modernizarea și eficientizarea activității filialelor Î.S. Gările și Stațiile Auto a fost semnat anul trecut, de Agenția Proprietății Publice, în calitate de partener public și Gările Auto Moderne, în calitate de partener privat. Termenul acestuia era de 25 de ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: