Muntenegru rămâne singura țară din Europa în care nu a fost confirmat niciun caz de infecție cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

Muntenegru rămâne singura țară din Europa în care nu a fost confirmat niciun caz de infecție cu COVID-19

Muntenegru rămâne singura țară din Europa în care nu a fost confirmat niciun caz de infecție cu COVID-19, informează portalul Hromadske

Epidemiologul Institutului de Sănătate Publică din Muntenegru, Igor Galici a declarat că 98 de persoane au trecut testul pentru coronavirus și toate rezultatele au fost negative. De asemenea, acesta a spus că 1 068 de persoane sunt acum sub supravegherea medicilor.

Mai mult, Muntenegru a sistat temporar transportul aerian, feroviar și rutier.

Menționăm că în prezent Italia și Spania sunt cele mai afectate țări din Europa la capitolul coronavirus. Circa 2 000 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 şi 100 de decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în Spania. Tendinţa este similară cu cea a Italiei. Numărul persoanelor decedate în Italia din cauza coronavirusului a ajuns duminică la 1 809.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: