Năstase a explicat din ce cauză a pierdut în favoarea lui Ion Ceban
Full Article 3 minutes read

Năstase a explicat din ce cauză a pierdut în favoarea lui Ion Ceban

Andrei Năstase consideră că a pierdut alegerile în favoarea socialistului Ion Ceban, pentru că nu ar fi avut resurse suficiente și nu și-a putut convinge alegătorii de dreapta. De asemenea, liderul PPDA consideră că „a fost lovit dur” de concursul pentru funcția de procuror general. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

„Îmi asum acest rezultat. Eu sunt un om care știe să-și tragă concluzii din ceea ce a făcut bine său rău. Eu știu că s-a putut mai bine. Nu am să dau vina pe lipsa de bani, deși ea este una evidentă. S-a văzut o diferență enormă dintre resursele pe care le-am avut noi și resursele pe care le-a cheltuit contracandidatul nostru. Sunt bani foarte grei care au fost băgați în această competiție”a spus Năstase.

Politicianul a mai spus că deși a făcut greșeli, victoria lui Ion Ceban s-ar datora și propagandei.

„Probabil ar fi trebuit să fiu mai convingător cu niște segmente electorale. Vreau să recunosc că am evaluat și m-am gândit foarte atent, dacă lipsa de la alte dezbateri din primul tur a contat. Îmi asum asta. Propaganda este greu de contracarat în condițiile în care nu ai bani, nu ai televiziuni. Am comis mai multe greșeli, sunt sigur. Acuma am luat lecția pe care ne-a dat-o Dumnezeu și mergem mai departe cu modestie. Este și un semnal din partea oamenilor, care și-au dorit mai multe rezultate în aceste cinci luni de zile”, a precizat Andrei Năstase.

Totodată, acesta susține că, în urma concursului pentru funcția de procuror general, unde au fost selectați patru candidați, mai multe persoane ar fi refuzat să meargă la alegeri.

„Ceea ce știu eu este că acest concurs m-a lovit destul de dur, în această campanie, pentru că eu am ținut foarte mult la reformarea justiției, la reformarea transparenței justiției. Am cerut imediat să se facă publice acele interviuri… dar nu a mai contat. Oamenii au fost supărați pe modul în care s-au desfășurat anumite lucruri. Aici a existat și o stare de spirit care a fost creată de niște analiști politici. Eu nu am participat la acele concursuri. Eu m-am ținut cât se poate de departe de procuratură, de justiție și tot mie mi s-au întors în această campanie”, a declarat liderul PPDA.

Politicianul a mai precizat că „așteaptă cu nerăbdare” să fie publicat punctajul acumulat pentru fiecare candidat. De asemenea, liderul PPDA a negat afirmațiile lui Ion Ceban, precum că Dumitru Robu a fost numit în funcția de procuror general interimar, la inițiativa sa.

„În toată această campanie, domnul Ceban chiar a îndrăznit să spună că el e sub controlul meu… Iată că nu s-a adeverit. Domnul Robu a inițiat niște procese penale pe care le-a închis Harunjen sau Igor Popa”.

Andrei Năstase nu a reușit să câștige funcția de primar al municipiului Chișinău. Acesta a obținut un scor de 47,61%, în timp ce contracandidatul său, Ion Ceban, a acumulat 52, 39%.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: