Năstase i-a spus lui Hogan că este îngrijorat de corectitudinea scrutinului parlamentar din iulie
Full Article 2 minutes read

Năstase i-a spus lui Hogan că este îngrijorat de corectitudinea scrutinului parlamentar din iulie

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Andrei Năstase și-a manifestat îngrijorarea față de corectitudinea scrutinului electoral din 11 iulie și modul în care organele electorale vor putea garanta e o campanie corectă. Subiectul a fost abordat în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, a anunțat politicianul pe 13 mai.

În cadrul întâlnirii, Andrei Năstase și Dereck Hogan au discutat despre situația economică, socială și politică din Republica Moldova, precum și despre condițiile de desfășurare a scrutinului parlamentar din 11 iulie curent.

„Am discutat și reiterat îngrijorarea privind corectitudinea scrutinului și modul în care organele electorale vor ști să garanteze o campanie corectă, că partide precum cele conduse de interlopi, de beneficiari ai spălătoriei mafiei rusești și ai furtului miliardului sunt calificate ca și eligibile de organele electorale, iar capacitatea de corupere a acestora poate deforma și viitoarea componență a legislativului”, a menționat liderul Platformei DA după întrevedere.

Liderul Platformei DA a mai menționat că formațiunea pledează pentru un scrutin corect, desfășurat în condiții libere, care să respecte legea și să ofere șanse egale tuturor concurenților.

Alegerile parlamentare anticiapte urmează să se desfășoare pe 11 iulie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: