(VIDEO) „Un popor nu înseamnă un partid”, Năstase cheamă cetățenii la sfat pentru „o schimbare în bine”
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) „Un popor nu înseamnă un partid”, Năstase cheamă cetățenii la sfat pentru „o schimbare în bine”

Fondatorul Platformei DA, Andrei Năstase, invită cetățenii mâine, 19 noiembrie, la consultări la pretura Centru. Consilierul municipal susține că discuțiile vor avea parte sub formă liberă și pașnică. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui mesaj video plasat pe rețelele de socializare.

„Mesajul meu este să ne vedem la un prim sfat cu poporul. La un prim consiliu, la un prim dialog cu cei care consimt asupra necesității de a schimba lucrurile în bine în Republica Moldova. Astfel încât să nu mai depindem și să nu ne mai temem de cei despre care știm cu toții că au făcut mult rău Republicii Moldova. Am decis că mâine la ora 13:00, să ne întâlnim la pretura Centru. (…) Mâine este despre calmitate. Mâine este despre ceea ce ne dorim cu toții, o țară prosperă în care vrei să trăiești. Iată de ce fac ecest apel”, a declarat Năstase.

Totodată, consilierul municipal a venit cu o adresare și către autoritățile centrale.

„Începând de azi să nu ne mai confunde cu cei, cu care au ei probabil un târg. Cu cei cu care au hotărât să facă aceste proteste de opoziție. Nu am nimic cu oamenii, care iese la proteste. Am încurajat mereu acest demers democratic. Noi nu am avut și nici nu vom avea vriodată nimic cu organizatorii acestor exerciții din ultima perioadă de timp. Nu un om, nu un partid înseamnă poporul Republicii Moldova”, a adăugat el.

Amintim că pe 31 octombrie fostul lider al Platformei DA, Andrei Năstase, a lansat Mișcarea Civică și Juridică de Rezistență Populară. Năstase a spus că aceasta este împotriva actualei guvernări, care potrivit lui este „periculoasă pentru identitatea noastră socială, economică și spirituală”.

Andrei Năstase este fondatorul Platformei DA și fost președinte al formațiunii până în data de 13 iulie 2021. Atunci, întreaga conducere a Platformei Demnitate și Adevăr și-au anunțat demisia în cadrul Biroului Politic Național, după scrutinul parlamentar anticipat din 11 iulie, în cadrul căruia Platforma DA a obținut numai 2,33%

Dinu Plîngău a fost ales președinte al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr în cadrul Congresului extraordinar al formațiunii, care a avut loc în data de 8 mai 2022.

Andrei Năstase a declarat recent într-o emisiune televizată că nu participă la luarea deciziilor în partid „din momentul când Platforma DA a început să-și piardă din identitate”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: