„Sprijinul nostru sincer este necondiționat”. Andrei Năstase și Platforma DA anunță că o vor susține pe Maia Sandu în turul II
Full Article 2 minutes read

„Sprijinul nostru sincer este necondiționat”. Andrei Năstase și Platforma DA anunță că o vor susține pe Maia Sandu în turul II

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, (DA) Andrei Năstase, anunță că în turul doi al alegerilor prezidențiale o va susține Maia Sandu. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă.

„Sprijinul nostru sincer este necondiționat și conform interesului național pe care îl îmbrățișăm. Ne așteptăm ca viitorul președinte să răspundă exigențelor puse de cetățenii R.Moldova cu opțiuni clar pro-europene și naționale din țara noastră, dar și din larga diasporă pe care o avem în străinătate” a declarat Andrei Năstase.

În cadrul briefingului, Năstase a mulțumit echipei, colegilor, susținătorilor, membrilor și reprezentanților birourilor electorale și observatorilor, pentru că i-au fost alegeri în tot acest timp.

Totodată, Năstase a declarat că Platforma DA, chiar de astăzi, se va concentra „pe acțiuni de construcție democratică și politică a partidului și pe sporirea performanței fracțiunii parlamentare și cele ale aleșilor locali”.

Menționăm că Comisia Electorală Centrală a procesat toate procesele verbale privind alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Astfel, rezultatele finale arată că Maia Sandu a acumulat cele mai multe voturi – 36,16%. Igor Dodon s-a clasat pe locul doi cu 32,61% dintre voturile alegătorilor care au mers la secții.

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Andrei Năstase a fost susținut de 3,26% din alegători (circa 43,8 mii), iar președintele Partidului Unității Naționale (PUN) Octavian Țîcu – de 2,01% (27 de mii). Pentru candidatul Partidului Liberal Democrat Tudor Deliu au votat 1,37% dintre alegători (circa 18,4 mii) iar pentru Dorin Chirtoacă, candidatul Blocului electoral „UNIREA” – 1,2% (16,1 mii).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: