„Sprijinul nostru sincer este necondiționat”. Andrei Năstase și Platforma DA anunță că o vor susține pe Maia Sandu în turul II
Full Article 2 minutes read

„Sprijinul nostru sincer este necondiționat”. Andrei Năstase și Platforma DA anunță că o vor susține pe Maia Sandu în turul II

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, (DA) Andrei Năstase, anunță că în turul doi al alegerilor prezidențiale o va susține Maia Sandu. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă.

x

„Sprijinul nostru sincer este necondiționat și conform interesului național pe care îl îmbrățișăm. Ne așteptăm ca viitorul președinte să răspundă exigențelor puse de cetățenii R.Moldova cu opțiuni clar pro-europene și naționale din țara noastră, dar și din larga diasporă pe care o avem în străinătate” a declarat Andrei Năstase.

În cadrul briefingului, Năstase a mulțumit echipei, colegilor, susținătorilor, membrilor și reprezentanților birourilor electorale și observatorilor, pentru că i-au fost alegeri în tot acest timp.

Totodată, Năstase a declarat că Platforma DA, chiar de astăzi, se va concentra „pe acțiuni de construcție democratică și politică a partidului și pe sporirea performanței fracțiunii parlamentare și cele ale aleșilor locali”.

Menționăm că Comisia Electorală Centrală a procesat toate procesele verbale privind alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Astfel, rezultatele finale arată că Maia Sandu a acumulat cele mai multe voturi – 36,16%. Igor Dodon s-a clasat pe locul doi cu 32,61% dintre voturile alegătorilor care au mers la secții.

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Andrei Năstase a fost susținut de 3,26% din alegători (circa 43,8 mii), iar președintele Partidului Unității Naționale (PUN) Octavian Țîcu – de 2,01% (27 de mii). Pentru candidatul Partidului Liberal Democrat Tudor Deliu au votat 1,37% dintre alegători (circa 18,4 mii) iar pentru Dorin Chirtoacă, candidatul Blocului electoral „UNIREA” – 1,2% (16,1 mii).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: